Evde Su Kaçağı Nasıl Bulunur? & Acil Su Tesisatçısı 6 Öneri

Evde Su Kaçağı Nasıl Bulunur

İşin uzmanı olmadan kesin bir şekilde tesisat su kaçağı bulmak oldukça zordur. Evde su kaçağı nasıl bulunur yada su sızıntısını nasıl anlaşılır diye merak ediyorsanız kesin bir şekilde sonuç alamasanız da deneme yapabilirsiniz. Tesisat su kaçağı olduğundan emin olmak için birden fazla emareye ihtiyacınız vardır. Duvar ve tavanda ıslaklık, rutubet, nem, tabanda ıslaklık, duvarlarda betonlarda kararma, boya dökülmeleri, fayans derz aralarında karartı, kötü kotu su kaçağına işaret edecektir. Bu gibi durumlar dairenizde yaşanıyorsa muhtemelen su kaçağı sorunu yaşıyorsunuz.

Su kaçağının oluştuğundan emin olmaz için bir diğer yöntem de su vanasını komple kapatınız. Kapattığınız esnada vana sayacındaki numaraları kaydediniz. Yarım saat bekledikten sonra sayaç değişmiş ve numaralar ilerlemişse tesisat borusundan su kaçırıyor demektir. Uzman bir tesisatçı tarafından destek alarak arızaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Çoğu zaman tesisat boruları zemin veya duvar içinden ilerlediği için gizli su kaçağı dediğimiz durumlar ortaya çıkar. Her durumda su sızıntıları gözle görülebilecek yerlerde oluşmaz. Buda bulunmasını kişisel gözlem ile yapılmasını engeller. Bunun yerini tam tespit etmek içinde özel üretimi yapılan su kaçağı bulma cihazları kullanılması gerekmektedir. Su kaçağı bulma işlemi bazı durumlarda tesisat tıkanıklığı da oluşturmuş olabilir.

Daireniz içinde birden bire kötü koku başlamışsa, duvar veya tavada dökülme ve karartılar oluşuyorsa, zemin, tavan veya evin herhangi bir yerinde ıslak zeminler, ıslak beton ve duvar oluşuyorsa su kaçağını tespit etiniz demektir. Cihaz kullanmadan yapabilecek tespit sadece gözlemle olacaktır. Ray tesisat olarak profesyonel çözümler sağlıyor ve aynı gün onarım, tamir işlerini yapıyoruz.

Evde Su Kaçağı Nasıl Bulunur

Cihaz Olmadan Su Kaçağını Bulunur mu?

Cihaz olmadan su kaçağı bulma işleminde hiç bir şey garanti değildir. Kameralı, ısıya duyarlı, ses titreşimleri algılama özelliği olan bu cihazlar ile su kaçaklarının yeri nokta atışı %100 olarak bulunur. Su kaçağı tespit işini profesyonel bir tesisat firmasından alıyorsanız kesinlikle cihazla tespit işlemi yapacaktır. Eski usul ile su kaçağını bulmaya çalışanlar karşınıza çıkacaktır ancak kesinlikle dikkatli olmayı boş yere su kaçağını bulacağız diye evinizi harabeye çevirtmeyin.

Su kaçak ve su sızıntılarının tam yerinin bulunması için kullanılan bu cihaz ve ekipmanlar gelişmiş teknoloji ürünleridir. Cihaz maliyetleri yüksek olduğu için her tesisatçı firmasında bulunmayabilir. Emin olmadan evinizin hiç bir yerini asla kırıp dökmeyiniz. Eski usul ve tekniklerle su kaçağı bulmaya kalkarsanız yok yere bir çok yerde kırım döküm yapmak zorunda kalırsınız. Profesyonel olarak bir çözüm arıyorsanız, ray tesisat firmamızdan destek alabilir ve aynı gün garantili tamir ettirebilirsiniz.

Evde Su Kaçağı Nasıl Bulunur

Evde Tesisatında Su Kaçağını Nasıl Bulurum?

Kombi basıncı standart olarak yerinde durmuyor ve belirli aralıklar sürekli düşüyorsa ve takviye su ilave etmek zorunda kalıyorsanız kombi tesisatınızda su kaçağı vardır. Gözle gördüğünüz alanlarda bir sızıntı veya kaçak bulunmuyorsa kombi basınç göstergelerinizi mutlaka kontrol ediniz. Evde su kaçağı nasıl bulunur? sorusunu soran daire sahipleri kalorifer tesisatındaki sorunlarda da su kaçağı ile karşılaşabilir. Cihaz olmadan yapılacak her işlem ciddi masraflarla karşılamanıza neren olabilir.

Kalitesiz tesisat borusu kullanımı, evde yapılmış bir tadilat işleminde alınmış bir darbe veya çevresel başka etkenler nedeni ile tesisat boruları çatlayabilir veya sorun çıkarabilir. Olası bir su kaçağı da duvar altındaki tesisat borularında oluşabilir. Ayrıca tam emin olmadan evin bir çok farklı noktasında boşuna kırma yaparsınız. Evde su kaçağı nasıl bulunur? bireysel yapabilecek pek fazla bir şey yoktur. Su tesisatı tamiri için hemen bize ulaşabilir ve destek alabilirsiniz.

Su kaçağı olduğundan şüphe ediyorsanız sizlere bir kaç tavsiye vermek gerekirse;

  • Komşunuz tavanında veya dairesinde yukardan gelen bir sızma veya tesisat üst kattan su akıyorsa su kaçağı oluşmuştur.
  • Faturalarınız önceki döneme göre sürekli artarak geliyorsa su kaçağından şüphe edebilirsiniz.
  • Tavanında veya duvarında da dökülmeler ve küflenmeler varsa su kaçağıdır.
  • Binada yada daire de anlamsız kötü koku varsa giderek sürekli artıyorsa su kaçağı olma ihtimali yüksektir.
  • Kombi basıncından kaynaklı kalorifer tesisatında su sızıntısı başlayabilir.
  • Su sayacı vana dan kapalı olmasına rağmen ibre dönüyorsa su kaçağı vardır.
tesisatçı

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous reading
Soğanlık Su Tesisatçısı & Su Kaçağı Tıkanıklık Çözümü
Next reading
Aydınlı Su Tesisatçısı & Tesisatçı Servis Ücreti 70 ₺